HIGHER STATES OF CONSCIOUSNESS
Control Freak
Music
Brojač posjeta
33777
Blog
utorak, srpanj 10, 2007


Monogamija : po defaultu  je običaj ili stanje u kome osoba ima samo jednog partnera (muža ili ženu) u jednom periodu. Riječ monogamija dolazi od grčkog monos (jedan ili sam), i grčkog gamos, što znači brak ili savez. U doslovnom prijevodu, izraz monogamija znači biti vjenčan sa jednom osobom. Izraz monogamija koristi se i za vjenčane i za nevjenčane parove.


Nažalost ili na sreću kako kome paše kada pričamo o monogamiji, ne gledamo svi tako i nije sve baš tako simple.Netko će reći  kako su monogamni ukoliko su u braku ili vezi samo sa jednim partnerom. Druge pojam monogamije asocira samo na seksualni odnos, bez obzira na nježnosti koje su razmjenjivali sa drugim osobama  in the mean time !?kao peting....strastveni poljubci ne računaju se ?to je onak više frendovski...pa onda ...what a fuck...zašto ne ići do kraja ?što ne biti fuck buddies... pa to je samo sex ...ne. Često je uvriježeno mišljenje večine da je sex precijenjen...hm...neznam baš...nije da generaliziram ali kad  se nejebica uvuče u život počinju frustracije i svi ga tada znaju  jako cijeniti  i počinju se truduti svim snagama da budu seksualno aktivni jer im je libido narušen... ako je apstinencija vlastiti izbor to je druga stvar onda.

Da se vratim temi...dakle monogamija...što nas tjera da budemo monogamni ...vjernost,ljubav prema partneru...zato što smo godina u vezi ? i  kao više nemamo potrebe  i ne privlači nas  nitko...da..mož si mislit...Dali brak kao institucija osigurava  monogamiju ? osigurava...samo do kada...ako je loš kao masu brakova koji se brzo raspadaju zašto onda  biti monogaman i odreći  se flerta i eventualnog sexa sa osobom koja nas je privukla....ista stvar je i za dugogodišnje veze.

Zašto ? to je dobro pitanje...možda zbog sustava moralnih vrijednosti jer nas tako uče od malena...možda zbog grižnje savjesti jer znamo u sebi da nije u redu to činiti...možda da ne povrijedimo partnera našom avanturom...oduvijek se veli da muškarac koji puno ševi sa strane da je igrač i frajer ...i to je opće društveno prihvačeno jer je nama muškarcima  to u prirodi ...čisto fiziološka potreba a za ženu koja se puno ševi sa strane smatra se da je promiskuitetna i nije baš na dobrom glasu  jer postaje laka i zato je u puno lošijoj poziciji ako se odluči na prekid monogamije.

Da se razumijemo sve je to ok...to je život...nema tu pravila...svatko je poseban i slobodan da radi  i živi kako želi mimo svih moralnih i društvenih normi..

Jebiga ...opet se moram vratiti na riječ zvanu ljubav...jer kad se dvoje pronađu monogamija je neupitna...zagarantirana je...znaju oni koju su taj feeling doživjeli...jer tada se stopimo sa partnerom...postanemo jedno...
nismo više usamljeni...osječaj samoče je največi krivac  za prekid monogamije...
Tranquillity @ 02:28 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare